Angela Merkel condamna transformarea Hagia Sophia in moschee

MERKEL

 

 

 

 

 

 

Cancelarul Angela Merkel a condamnat transformarea Catedralei istorice Hagia Sophia din Constantinopol în moschee și a declarat ca il susține pe Patriarhul Bartolomeu.

Angela Merkel a reactionat cu furie la declarațiile Primului-Ministru turc Recep Tayyip Erdoğan și la perspectiva pregatita pentru fosta Catedrala Sfânta Sofia din Constantinopol, de a deveni moschee (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Potrivit rapoartelor Deutsche Welle, Merkel a condamnat intențiile turcilor, în timpul întâlnirii sale cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, care a efectuat o vizită oficială în Germania, cu ocazia a 50 de ani de la înființarea Eparhiei Patriarhiei de Constantinopol în Germania (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Intr-o discutie avuta cu cancelarul german, Patriarhul i-a mulțumit acesteia pentru susținere.

După ce s-a întâlnit cu Patriarhul Bartolomeu, președintele Bundestagului, Norbert Lammert, a evocat „obstacolele fundamentale in calea educației teologice și a libertatii religioase” in Turcia, criticând închiderea Seminarului Halki.

- informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Redactia Stiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.