Breaking (good) news

Cea mai bună veste posibilă (Întruparea lui Mesia) acoperă toate bârfele și panicile ce zboară pe stradă, precum odinioară petardele de Revelion. Ecoul acestei Știri aduse de înger direct de la Tatăl Ceresc reverberează în inimile sincere.

Având această Veste, nu mai suntem manipulați de propaganda răului. Având această Bucurie, nu mai semănăm sciziune și contradicție. Informația că Dumnezeu Se face om schimbă total lumea, mai acordă o șansă celor ce se luptă cu răul. Demonii au produs atât de multe diversiuni, încât omul fără un reper spiritual ușor poate fi confuzat. Rezultatul este tragic: mulți alergăm doar după superficialități, parcă îndoindu-ne de tot… Actualitatea Veștii Bune zădărnicește planurile rău-credincioșilor. Ofensiva răului este fără precedent în civilizația noastră. Cu atât mai mult efectele Bunei Vestiri pot fi împropriate de cei ce se încăpățânează să lupte în rezistența duhovnicească.

Nu înțeleg de ce alegem de atât de multe ori veștile proaste. Nu suntem de acord cu ele, dar le tolerăm, ne hrănim cu otrava lor, chiar le provocăm sau le răspândim. Câtă vreme Vestea Bună e atât de bună, vestea proastă nu mai contează decât ca sporire a vigilenței duhovnicești.

Lumea a refuzat să se convertească. Preferă să colecționeze arme și să provoace conflicte. Doar răul poate refuza convertirea, poate declanșa războaie, pentru a mima ulterior că ar fi prințul păcii.

Mesajul sonor trezește lumea din amorțeală: Sunați din toate trâmbițele (să fiți auziți), strigați DIN RĂSPUTERI, că Ziua Domnului este aproape (Ioil 2, 1). Strigătul de război împotriva răului îmbărbătează soldații (cei ce luptă) și descurajează inamicii. Fericiți cei ce cunosc strigătele de bucurie (Psalm 88, 15). A ne bucura DIN PLIN de Dumnezeu este ceva tainic. Această bucurie ne învăluie și se răsfrânge asupra întregii creații (nu este o convertire cu pistolul la tâmplă, este o înminunare, perplexitate în fața Armoniei). Bucuria este izbânda că răul e nimicit.

Bucuria care alină sufletul este iubirea (Cântarea Cântărilor 2, 8). Nu ne descurajăm văzând piedicile, ci ne încurajăm, știind că Dumnezeu ne călăuzește.

De vreme ce orice putere vine de la Dumnezeu și Dumnezeu nu aduce vești proaste, înseamnă că veștile proaste sunt lipsite de putere.

 

Marius Matei
Viata mea in Hristos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.