Chipul Sfântului Ioan de San Francisco apare pe sticla unei icoane

Înaltpreasfințitul Mitropolit Luca de Zaporojie a confirmat o minune care a avut loc cu o icoană a Sfântului Ioan de Shanghai și San Francisco în Mănăstirea Sfântul Sava, sfințită în Melitopol, la sud-est de Kiev.

Conform Ieromonahului Antipa și confirmării episcopului, chipul Sfântului Ioan a apărut în mod minunat pe sticla care acoperă icoana sa.

În ziua de hram a mănăstirii, din 18 decembrie 2012, starețul Serapion al comunității Sfântul Ioan din Shanghai, din satul Kalinov (provincia Poltava), a adus o părticică din moaștele Sfântului și o icoană, pentru a fi venerate de credincioșii Mănăstirii Sfântul Sava. Părintele Serapion a înmânat, de asemenea, starețului mănăstirii, o mică icoană a sfântului, care de atunci a ocupat un loc de cinste în biserică.

După șase ani, s-a decis schimbarea sticlei de deasupra icoanei. Când a desfăcut vechea sticlă, Ieromonahul Antipa a observat cu surprindere că imaginea sfântului fusese complet imprimată pe ea. Aceasta se întâmpla pe 5 martie 2018.

5ac4451f2078b5.07922246

Icoana și sticla au fost prezentate Mitropolitului Luca pe 17 martie, acesta confirmând minunea.

În prezent se pregătește un nouă ramă pentru icoana apărută prin minune.

O altă icoană a Sfântului Ioan (Maximovici) a început să izvorască mir, în ziua sărbătorii sale, pe 2 iulie, anul trecut, în Schitul din Lavra Svyatogorsk, închinat Sfântului Ioan, din satul natal Adamovka (provincia Donetsk, Ucraina).

 

Lacasuri ortodoxe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.