Consiliul de Securitate al ONU va investiga genocidul împotriva creștinilor

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite a adoptat în unanimitate o rezoluție care sprijină Irakul în urmărirea penală a membrilor ISIS / Daesh pentru crimele comise împotriva minorităților religioase din regiune.

Organizația teroristă a comis acte de genocid împotriva creștinilor, Yazidi și a altor minorități religioase. ADF International a susținut mult timp urmărirea penală a autorilor.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzjffr
„Nimeni nu ar trebui să fie persecutat din cauza credinței”, a declarat Kelsey Zorzi, Consilier al ONU. „Este incredibil de încurajator să vezi Consiliul de Securitate că face un pas atât de important pentru a face dreptate pentru nenumăratele victime și familiile lor. Sperăm că trecerea acestei rezoluții le reamintește creștinilor din Orientul Mijlociu că nu au fost uitați, că există speranță, că vom continua să luptăm pentru ei și că responsabilitatea este pe drum „.
Locații strategice de birouri din întreaga lume
Rezoluția ONU creează o echipă de investigații, condusă de un consilier special. Această echipă va colabora cu guvernul irakian pentru colectarea, conservarea și stocarea dovezilor privind infracțiunile comise de ISIS în Irak. Crearea acestei echipe este esențială pentru a se asigura că teroriștii sunt urmăriți penal pentru genocid și alte crime comise împotriva creștinilor, Yazidi și a altor minorități religioase. Pentru prima dată, Consiliul de Securitate nu a evitat utilizarea termenului de genocid.
În următoarele câteva luni, secretarul general al ONU urmează să numească un consilier special care să conducă anchetele. Experții în domeniul drepturilor omului subliniază importanța pentru echipa de investigații de a colabora nu numai cu organizațiile guvernamentale, ci și cu ONG-urile. Mai mult, consilierul special ar trebui să aibă o bază fermă în dreptul internațional pentru a se asigura că categoriile potrivite sunt folosite pentru atrocitățile comise.
În explicația sa asupra votului asupra Rezoluției nr. 2379 a Consiliului de Securitate al ONU, Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat: „Ar fi trebuit mult timp să ajungem aici, dar rezoluția de astăzi este un reper. Este un prim pas major în abordarea morții, suferinței și rănilor victimelor infracțiunilor comise de ISIS în Irak – crime care includ genocid. Aceste victime au fost contra oamenilor de religie Yazidi, creștini, musulmani Shia și sunniți, și mulți, mult mai mulți „.
Paul Coleman, directorul executiv al ADF International, a cărui echipă a adunat dovezi ale genocidului împotriva creștinilor din Irak, a declarat: „De aproape doi ani, echipa noastră juridică din cadrul ONU a lucrat la această rezoluție. Aceasta va face o diferență semnificativă pentru creștinii și alte minorități religioase care au suferit de la ISIS. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu anchetatorii în săptămânile viitoare. „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.