Crucea lui Hristos se afla încă ascunsă în Catedrala Sfânta Sofia din Constantinopol

După cum a raportat ziarul turcesc Sabah, Radi Dikici, unul dintre expertii in Bizant din Turcia – care a scris carti precum: „Istoria Imperiului Bizantin”, „Acest Bizanț al nostru”, „Împărăteasa Teodora” – consideră că o parte a Sfintei Cruci descoperita de Sfanta Impărăteasa Elena în secolul al patrulea, și adusa la Constantinopol, se afla  încă undeva în perimetrul Catedralei Hagia Sophia (Sfanta Sofia), într-un loc ascuns.

Conform datelor istorice înregistrate despre Împărăteasa Elena si descoperirea Crucii in afara zidurilor Ierusalimului, aceasta a lăsat o parte din Sfanta Cruce în Ierusalim și a adus restul înapoi la Constantinopol, împreună cu piroanele.

În cele din urmă, acestea au fost plasate în Hagia Sophia, pentru venerare. Potrivit istoricului turc Radi Dikici, există mărturii că, atunci când cruciații au venit in Constantinopol, în 1204, anumiti demnitari bizantini și preoți au luat Sfânta Cruce și au ascuns-o într-un loc secret în Hagia Sophia.

În timpul in care Constantinopolul s-a aflat sub jug latin, cei care au ascuns Crucea au murit, iar locația sa a rămas ascunsa, de atunci. Radi Dikici consideră că Adevărata Cruce rămâne ascunsa undeva în Hagia Sophia.

Indiferent dacă Sfanta Cruce a lui Hristos este într-adevăr ascunsa în Hagia Sophia sau nu, astăzi acest lucru rămâne un mister, dar este, de asemenea, interesant faptul că o astfel de istorie nu numai ca a fost explorata de cercetatorul turc in cauza, dar a si circulat într-unul dintre cele mai populare jurnale ale Turciei. Este încă o dovadă a interesului tot mai mare al Turciei fata de Creștinismul Ortodox și de rădăcinile sale ortodoxe.

sursa: lonews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.