FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE CÂNTĂRI RELIGIOASE ORTODOXE „LUMINĂTORUL“, VALAAM, 28-29 IULIE 2018

*Câștigător la Festivalul Internațional de Cântări Religioase Ortodoxe „LUMINĂTORUL“, ediția 28-29 iulie 2018 a fost Archim. Nikodimos Kabarnos*
“Pe baza votului public de la cel de-al 4-lea Festival Internațional de Cântece Religioase „Luminătorul” cel mai bun interpret al muzicii eclesiastice a fost desemnat arhimandritul Nikodimos Kabarnos din Grecia, care a cântat imnuri bizantine vechi și noi”, spune site-ul „Rusia Today” (https://ria.ru/)
Pentru prima dată la acest festival, care are loc în fiecare an pe insula Valaam, cu ajutorul votului secret, publicul a putut alege cel mai bun interpret. Pe baza acestui vot, diploma câștigătorului și statueta comemorativă a prințului Vladimir au fost decernate invitatului special al festivalului, Arhimandritul P. Nikodimos Kabarnos (Kabarnós).
Părintele Nikodimos Kabarnos a vizitat Mănăstirea Sfântă cu binecuvântările Arhiepiscopului de Atena și al întregii Grecii, Ieronym, la invitația Patriarhului Rusiei și al tuturor Rușilor Kyrill și a Preasfințitului Episcop Pangratios, stareț al Mănăstirii.
„Este o mare onoare pentru toți cei implicați în cântările bisericești să participe la festivalul “LUMINĂTORUL”, la un festival atât de grandios și atât de bine organizat. Sunt fericit că astăzi sunt în Valaam, în această mănăstire minunată și atât de frumoasă. Pentru mine personal, aceasta este realizarea unui mare vis – cel de a veni în Sfânta Rusie, în această mare și sacră țară” a remarcat câștigătorul premiului cel mare, P. Nikodimos Kabarnos.
Publicul a acordat al doilea loc corului mănăstirii Valaam. O diplomă și o statuie comemorativă a primit Corul SALUTARIS din Belarus, care a câștigat locul al treilea. Toți participanții la festival au primit premii remarcabile și diplome de participare. Mănăstirea Valaam a găzduit vizitatori și participanți la festivalul “Luminătorul” în zilele de 28 și 29 iulie.
Prima zi a festivalului a fost deschisă cu versuri din slujbele liturgice ale Sfinților Mucenici și Mărturisitori ai Bisericii ruse.
Peste 200 de persoane – reprezentanți ai ansamblurilor corale din Moldova, Belarus, Finlanda, Grecia, Muntenegru și Rusia – deși nu au concurat în aceste două zile, au purtat un dialog continuu, comunicând între ei într-un limbaj comun: limbajul muzicii și al iubirii pentru Dumnezeu.
Festivalul „Luminătorul”, desfășurat cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii, Kyrill, are ca scop conservarea patrimoniului istoric și cultural al Rusiei, precum și renașterea tradițiilor cântărilor ortodoxe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.