Lansări la „Gaudeamus”

Târgul de carte „Gaudeamus” Cluj-Napoca, ediția a XIX-a se desfăşoară în perioada 18-22 aprilie, în incinta unui pavilion expoziţional amplasat în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Editura „Renașterea” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului va lansa, azi, 20 aprilie, de la ora 11.00, două volume. La eveniment va fi prezent și Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Despre volumul „Părintele Sofronie Saharov – teologul luminii necreate” va vorbi Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, prof. univ. dr. Virgil Ciomoş și pr. lect. univ. dr. Dinu Grigore Moş. Despre volumul semnat de John Meyendorff, cu titlul „Isihasmul. Probleme istorice, teologice şi sociale” vor vorbi prof. univ. dr. Maria Crăciun și pr. lect. univ. dr. Adrian Podaru.

În cadrul târgului de carte Gaudeamus este amenajat și un spaţiu dedicat Centenarului Marii Uniri, în cadrul căruia este expusă o colecţie de volume cu această tematică, organizată în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei.

Sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 12.00, Editura „Şcoala ardeleană” va lansa, în prezența autorului, Ioan Aurel Pop, volumul „Istoria, adevărul şi miturile”, un proiect editorial dedicat Centenarului Marii Uniri. Prezintă: Irina Petraş, Vasile Sebastian Dâncu şi acad. Ionel Cândea.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzTeofil-de-Iberia-1080x675

În cele cinci zile ale târgului, publicul are ocazia să aleagă dintre 90 de evenimente culturale şi oferta editorială a 70 de expozanţi. Preşedintele de onoare al acestei ediţii este filosoful şi prozatorul Aurel Codoban. Invitatul de onoare al ediţiei din acest an este poetul ieșean Emil Brumaru, pe care publicul l-a putut întâlni în cadrul evenimentelor de ieri, de la Librăria Humanitas. De asemenea, azi, 20 aprilie, poetul Emil Brumaru va fi prezent, de la ora 12.00 la un eveniment organizat la sediul Uniunii Scriitorilor din Cluj.

Programul târgului cuprinde şi o serie de evenimente tradiţionale pentru această manifestare, Concursul naţional de lectură pentru liceeni, Olimpicii României şi campania de colectare de carte de la expozanţi şi vizitatori. Cărţile care se vor aduna în această campanie de colectare vor fi trimise la Biblioteca din comuna Frata, conform Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.