Medicul-preot care nu le cere pacienţilor bani pentru consultaţii

Doctorul Nicolae Cristescu, specialist în boli interne şi în ecografie generală, îmbracă în fiecare duminică hainele preoțești. Slujește la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Constanța.

Nicolae Cristescu avea 40 de ani când a simțit că medicina nu este totul. Voia să devină preot, aşa că în anul 1992 a dat admitere la Teologie.

756876

A început să slujească la capela din Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, acolo unde lucra ca medic. Apoi, în anul 2001, şi-a deschis un cabinet medical. A devenit cunoscut drept medicul-preot. Nicolae Cristescu, medic şi preot:

„În spatele acestui halat alb şi al acestor aparate, există preotul, care înţelege, cred eu, foarte bine şi latura sufletească”.

De multe ori s-a întâmplat ca enoriaşii preotului Nicolae Cristescu să devină şi pacienţii medicului Nicolae Cristescu. El nu le cere bani pacienţilor săi pentru consultaţii. Este unul dintre motivele pentru care mulţi oameni vin la micul său cabinet. Nicolae Cristescu: „M-am gândit că este o mică jertfă pe care aş putea şi eu să o fac, în faţa lui Hristos”.

Lăcaşul de cult în care Nicolae Cristescu oficiază slujbe religioase – Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” – este aproape de Spitalul Judeţean Constanţa. Vin aici pacienţi, rude ale celor internaţi, dar şi locuitori din cartier. Nicolae Cristescu:

„Caut să găsesc în viaţă oameni mai buni decât mine, care să-mi dea un sens al vieţii. Şi vă pot spune că ei, toţi, credincioşii de zi cu zi ai acestei biserici cred că sunt mai buni ca mine”.

Nicolae Cristescu este în slujba oamenilor, indiferent de hainele pe care le poartă. Medicul preot crede, mai presus de orice, că ştiinţa şi credinţa se completează.
Sursa:Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.