Postul Pastelui: Nu va temeti de slujbele lungi!

Patriarhul Kirill al Moscovei le-a cerut credincioșilor să nu să se teamă de oboseală, in timpul slujbelor lungi din Postul Mare, și să se concentreze pe rugăciune.   „În timpul Postului Mare, slujbele din primele ore ale dimineții dureaza patru ore, iar uneori chiar mai mult. Deci, cum să ne controlam gandurile atata timp? Din cauza slăbiciunii noastre, ne distragem, începem să ne gândim la altceva; cateodata oboseala fizica începe si ea sa isi spuna cuvantul. Apoi, apare un sentiment de îngrijorare, si incepi sa te intrebi: „Sa mai raman in biserică? Nu ar fi mai bine să plec?”, a avertizat, printre altele, Patriarhul, în predica sa după slujba de dimineață, oficiata la Mănăstirea stavropighie Sfanta Ana din Moscova.

„Răspunsul la aceasta intrebare ar trebui sa fie: nu plec din biserica. Trebuie doar să ma asigur ca gandul meu, care nu poate fi întotdeauna în rugăciune, din cauza limitelor și slăbiciunilor noastre, să nu deranjeze starea mea interioară, spirituală. Deci, aflandu-ma în biserică, va trebui să ma concentrez asupra cantarilor si rugaciunilor”- a adăugat el.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a declarat că Postul este o perioada speciala care inseamna, pentru fiecare crestin ortodox, o perioada concentrata pe rugăciune, pe abstinență, pe pregatirea pentru o întâlnire demna cu Mântuitorul Înviat, în noaptea luminoasa de Paști.

„În rugăciune, Dumnezeu ne dă puterea Harului Său, în scopul faptelor bune, al gandurilor bune, al sentimentelor bune. Nu este o coincidență faptul că rugăciunile Postului Mare dureaza atat de mult”, a spus Patriarhul, precizand ca exact prin aceste cantari si rugaciuni, ale preotilor si diaconilor, mintea si inima sunt modelate, treptat, de Duhul lui Dumnezeu.

„Sensul Postului, așa cum aminteau Sfintii Părinți, este schimbarea minții și inimii” – a concluzionat Patriarhul.

- informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.