Preasfințitul Părinte Episcop Macarie: „Fără copilul din tine ești un adult pierdut. Unul dintre semnele distinctive că încă nu ne-am pierdut copilăria este capacitatea de a ne bucura de fața luminoasă a pruncilor”

În  zilele premergătoare Duminicii părinților și copiilor în Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord s-au derulat mai multe activități specifice care au adus laolaltă, întru bucurie, copii, părinți și alți credincioși.

Astfel, miercuri, 30 mai și joi, 1 iunie 2018, la Stockholm, Suedia, Preasfințitul Părinte Macarie s-a aflat alături de părinții și copiii care au participat la Picnicul în familie organizat de Centrul pentru tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” (CTSM) și la alte activități sportive și  recreative. Credincioșii din comunitatea din capitala Suediei s-au rugat și s-au folosit duhovnicește prin convorbiri cu Preasfințitul Macarie și cu preoții slujitori.

6

Sâmbătă, 2 iunie 2018, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica românească din Göteborg. Cu acest prilej, Preasfințitul Macarie a botezat două fetițe ale unor tinere familii de români, arătând credincioșilor că primirea harului dumnezeiesc prin Sfânta Taină a Bisericii este evenimentul cel mai important din viața unui om, eveniment care trebuie, totodată, transformat într-o continuitate a înmulțirii și răspândirii harului primit la Botez.

Duminică, 3 iunie 2018, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia românească din Aalesund, Norvegia. În Duminica Tuturor Sfinților dedicată anul acesta părinților și copiilor, Părintele Episcop Macarie a binecuvântat pe cei prezenți la Liturghie și a împărțit daruri celor mici. După slujbă, a participat la agapa creștină organizată în afara lăcașului de închinare.

În cadrul slujirii euharistice, Preasfințitul Macarie a îndemnat credincioșii să reflecteze la condiția familiilor românești și creștine din zilele noastre, cu deosebire a celor care se află în diaspora. „Păstrarea identității culturale e strâns legată de păstrarea credinței ortodoxe. Doar așa se poate asigura un mediu familial sănătos de dezvoltare pentru copii. Avem nevoie să ne recuperăm sensibilitatea și deschiderea inocentă a copilului pentru a primi în inimile noastre pe Hristos, Pruncul pruncilor, Care ne spune: <De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți putea intra în Împărăția Cerurilor> (Matei 18, 3). Unul dintre semnele distinctive că încă nu ne-am pierdut copilăria este capacitatea de a ne bucura de fața luminoasă a pruncilor, fie că sunt ai noștri sau ai altora, de privirea lor senină și de zâmbetul care le înflorește pe chip. Spunea cineva că fără copilul din tine ești un adult pierdut”, a arătat ierarhul.

În aceste zile în Episcopia Europei de Nord s-a organizat o colectă pentru a dărui 100 de biciclete copiilor săraci din zona Copșa Mică, România.

www.episcopiascandinavia.se

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.