Procesiune de Ziua Copilului la Micherechi, Ungaria

La Micherechi, localitate importantă aparținând Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, a avut loc joi, 31 mai 2018, a VII-a ediția a procesiunii de Ziua Copilului, care se organizează anual în această Parohie, începând din 2012.

Procesiunea a încheiat de fapt o zi specială dedicată copiilor din această comună, dar și din împrejurimi, la care au luat parte circa 200 de elevi de Școală Generală, clasele I-VIII (104 elevi din Micherechi și 45 de la Școli din localități vecine: Șărcad – Sarkad, Crâstor – Sarkadkeresztúr, Kötegyán, Biharugra, Geszt, etc.), dar și de la Grădinița din Micherechi (43 copii). Manifestarea a fost organizată de Asociația „Miruna”, a tinerilor ortodocși din Micherechi, cu sprijinul Primăriei și a cuprins jocuri și întreceri sportive, desene, ateliere de lucru, plimbări cu căruța și călărie, numere de dresaj, alte activități recreative, iar la prânz li s-a oferit tuturor copiilor și celor care au avut grijă de ei, hrană caldă, la ceaun. Toate acestea s-au desfășurat pe terenul de sport al comunei, unde săptămânal au loc antrenamente și meciuri ale echipei de fotbal din Micherechi.

IMG_3627Spre deosebire de anii trecuți, procesiunea de Ziua Copilului nu a mai avut loc de la intrarea în sat și până la biserică, ci de la acest teren de sport și de joacă până la biserica ortodoxă română din localitate, fiind condusă de Preasfințitul Părinte Siluan, însoțit de Părintele Paroh Ioan Bun și de Părintele Protosinghel Visarion Tuderici, Secretar Eparhial și Profesor de Religie la Școala Generală din Micherechi, cel care a și avut ideea și inițiativa organizării acestei procesiuni de Ziua Copilului, acum 7 ani. La procesiunea din acest an copiii au venit în marș pe lângă bicicletele lor și au mai fost însoțiți de clericii menționați, dar și de alte oficialități, ca de pildă: Doamna Margareta Tat, Primarul Micherechiului, Doamna Ana Ruja, Directorul Școlii Generale din Micherechi, Doamna Ana Benye, Directorul Adjunct, Doamna Nyari Tünde, Directorul Grădiniței, Domnul Consul Cristian Daniel, de la Consulatul General al României la Seghedin, Domnul Casian Bun, funcționar consular al Consulatului General al României la Giula, ș.a.

După sosirea la biserică, copii s-au răcorit cu un pahar de suc și de apă rece, oferit din partea Parohiei, după osteneala și căldura drumului, iar apoi Preasfințitul Părinte Siluan le-a citit o rugăciune de binecuvântare și le-a adresat un scurt cuvânt de apreciere și de felicitare, pentru această frumoasă zi petrecută împreună, de ei, la Micherechi, cât și pentru procesiunea făcută, care îi pune în legătură cu Sfânta Biserică Strămoșească și cu Dumnezeu, dar și cu alți copii orfani, aflați în lipsuri și în suferințe, pentru care ei oferă cu dragoste, ca ofrandă, în fiecare an, această jertfă simbolică. Ierarhul i-a felicitat pe organizatori, care în acest an s-au gândit nu doar la copiii din satul lor, ci și la alți copii mai nevoiași din localități vecine și le-a urat tuturor multă sănătate și o vacanță plăcută, care va veni în curând, începând cu data de 15 iunie, după legislația din Ungaria.

Astfel, dincolo de activitățile educative și recreative din timpul anului școlar, copiii de la Micherechi au putut să se bucure într-un mod aparte de Ziua Internațională a Copilului și nu au uitat nici de Dumnezeu, Cel care ne poartă de grijă tuturor.

Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.