PS Episcop Macarie Drăgoi, la Liturghia din Stavanger, Norvegia

PS Episcop Macarie Drăgoi, la Liturghia din Stavanger, Norvegia: „Când ne aflăm pe scara nevoințelor nu trebuie să ne uităm în jos sau să întârziem prea mult la mijloc, fiindcă ne cuprinde confuzia sau amețeala”

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord se află, în aceste zile, în vizită misionară la românii din sud-vestul Norvegiei.

O primă oprire în cadrul acestui periplu duhovnicesc a fost în orașul Kristiansand. Astfel, vineri, 16 martie 2018, Preasfințitul Macarie s-a dedicat spovedirii și povățuirii credincioșilor dornici să se primenească sufletește. Sâmbătă, 17 martie, în aceeași parohie românească, ierarhul român a slujit Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur și pomenirea celor adormiți, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Cu acest prilej a hirotonit întru preot pe diaconul Mihai Liculescu. Astfel, spre bucuria credincioșilor, parohia din Kristiansand are de acum propriul său preot.

norvegia 2

Duminică, 18 martie 2018, Preasfințitul Macarie s-a aflat la Stavanger, unde a săvârșit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare. Referindu-se la Duminica a 4-a din Post, dedicată Sfântului Ioan Scărarul. Ierarhul român a asemănat efortul ascetic al Postului Mare cu urcușul pe scara virtuților.

„Această perioadă binecuvântatăa Postului Mare se aseamănă cu o scară a nevoințelor sufletești și trupești, pe care o urcăm deoarece la capătul ei ne așteaptă Mântuitorul Iisus Hristos cu brațele deschise. Când ne aflăm pe scară nu trebuie să ne uităm în jos sau să întârziem prea mult la mijloc, fiindcă ne cuprinde confuzia sau amețeala. Atunci când ne aflăm pe scară trebuie să privim țintă în sus, la destinație. Privind țintă în sus avem curajul să urcăm și să biruim această amețeală a chemării lumii neuitând scopul pentru care ne aflăm pe această scară a nevoințelor Așadar, preaiubiții mei, după cum ne îndeamnă Sfântul Apostol Pavel, trebuie să ne ridicăm inima sus și să avem ochii țintă la Iisus. Atunci când privim țintă la Iisus nu mai suntem cuprinți nici de confuzie, nici de îndoială și nici de amețeală. Urcăm lin și sigur spre Hristos care ne așteaptă cu brațele deschise” a spus ierarhul ortodocșilor români din Scandinavia.

Părintele Episcop Macarie și-a dedicat restul zilei tinerilor din filiala locală a Centrului pentru tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, precum și școlii parohiale din Stavanger. Credincioșii  s-au putut bucura și de prilejul de a se închina la icoana Maicii Domnului Stăpâna Fiordurilor purtată în aceste zile de ierarh și de preotul paroh Cristian Silviu Comânescu în comunitățile din sud-vestul Norvegiei. Ierarhul român a mai adus Biblia și mai multe cărți duhovnicești pentru preoții din această parte a Norvegiei pentru a fi donate bibliotecilor din penitenciarele din apropiere.

www.episcopiascandinavia.se

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.