RUSIA: Moastele Sf Ierarh Nicolae, aduse de la Bari dupa 930 de ani

In data de 22 mai se sarbatoreste pe stil vechi Aducerea moastelor Sf Nicolae la Bari (1087).
La Bari, sfintele moaste ale marelui sfant al ortodoxiei au fost pastrate in catedrala inchinata Sfantului Nicolae, intr-o racla de marmura cu geam blindat, sub o lespede de 32 tone, fara a putea fi vazute.
Dupa 930 de ani de cand sfintele moaste s-au aflat la Bari, fara sa paraseasca orasul, duminica 21 mai 2017 au fost aduse cu mare fast la Moascova, in urma acordului incheiat intre Papa Francisc si Patriarhul Kiril, la intalnirea acestora din 12 februarie 2016.

0000000bg
Duminica, in ajunul sarbatorii Sfantului Nicolae, Patriarhul Kiril al Moscovei si a Intregii Rusii a oficiat Sfata Liturghie la Catedrala Iisus Mantuitorul din Moscova si a primit cu mare fast, dupa-amiaza, racla cu sfintele moaste ale Sfantului Ierarh Nicolae, procesiunea fiind transmisa in direct de postul de televiziune Rusia-24. La ora 18:00, toate clopotele bisericilor ortodoxe din Moscova au inceput sa bata, inclusiv clopotele din Kremlinul moscovit. Patriarul Kiril a intampinat racla cu sfinele moaste la intrarea in CatedralaIisus Mantuitorul, apoi le-a insotit in catedrala, oficiind spujba de priveghere, dupa care toti participantii – cler si mireni – s-au inchinat
Sfintele moaste ale Sf Nicolae se vor afla in Rusia intre 22 mai si 28 iulie, la Catedrala Iisus Mantuitorul din Moscova (22 mai – 13 iulie) si in Sankt Petersburg (13 – 28 iulie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.