LOADING

Type to search

Sfântul Efrem cel Nou vindecă de foc o tânără de 23 de ani

Stiri Generale / Evenimente

Sfântul Efrem cel Nou vindecă de foc o tânără de 23 de ani

Share

Pe când am făcut o vizită la secţia de terapie intensivă, unde era spitalizată Galatia, aduseseră o fată de 23 de ani arsă la pântece. Era în ultimele zile ale vieţii ei sau poate chiar ore. L-am găsit pe soţul ei şi i-am dat icoana Sfântului Efrem, pe care o aveam în geanta mea şi i-am spus să se roage cu credinţă pentru că Sfântul mucenicise şi prin foc, şi Sfântul o va face bine. Sfântul Efrem cel Nou a răpit-o din ghearele morţii şi i-a dăruit viaţa.

În acea vreme, pe când am făcut o vizită la secţia de terapie intensivă, unde era spitalizată Galatia, aduseseră o fată de 23 de ani arsă la pântece. Era în ultimele zile ale vieţii ei sau poate chiar ore. L-am găsit pe soţul ei şi i-am dat icoana Sfântului Efrem, pe care o aveam în geanta mea şi i-am spus să se roage cu credinţă pentru că Sfântul mucenicise şi prin foc, şi Sfântul o va face bine. A luat-o, dar era tât de deznădăjduit, ca şi cum o credea moartă. Însă suferinţa lui şi rugăciunea lui au fost ascultate şi sfântul a răpit-o din ghearele morţii şi i-a dăruit viaţa. La fiecare două zile, când mergeam, aflam că Galitia se face bine şi la sfârşit a plecat cu totul sănătoasă din spital, mulţumindu-i Sfântului Mucenic Efrem, cel slăvit de Dumnezeu.

Atalanti Ahamnou, Tripoli

(Vedenii şi minuni ale Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou, făcătorul de minuni, vol. I-II, traducere din neogreacă Nicuşor Deciu, Sfânta Mitropolie a Atticei, Sfânta Mănăstire a Buneivestiri a Născătoarei de Dumnezeu, Muntele Neprihăniţilor – Attica, pp. 99-100)

 

MINUNI 

Osith

Ultimele din categorie
  • Fericitul Iacov ‒ atât de sărac, încât cânta desculț în biserica Sfântului Gheorghe

  • L-au împărtăşit Sfinţii Doctori Fără de Arginţi

  • Sfinţii doctori Cosma şi Damian îl vindecă pe Împăratul Carin

  • „Sfinte David, Dimitrie suferă! De ce stai?”

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Editorialist Lumea Credintei. Autor al volumului "Catehismul invierii. Un pelerinaj spre lumina" (Editura Lumea credintei, Bucuresti, 2016). Colaborator la reviste si ziare: "Lumea credintei", "Ariesul de Turda", "Adevarul de Cluj", "Scutul patriei".

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *