Votul pentru familie: curajul purității!

În urma eforturilor noastre de comunicare cu fiecare parohie în parte dar și direct cu numeroase familii de români, în pofida distanțelor mari din Scandinavia, ținând seama de numărul redus dar și de dispersia conaționalilor noștri în tărâmurile nordice, cu toate aceste dificultăți creștinii noștri au ieșit la votul pentru familie. Unii dintre ei au parcurs sute de kilometri până la secția de votare, însă numărul total al votanților nu a atins așteptările noastre… Din constatările de la fața locului, în urma discuțiilor directe, a reieșit faptul că cei mai mulți dintre ei erau dezinformați, unii chiar derutați de zvonistica din mass-media și din rețelele de socializare, însă cei mai mulți erau pur și simplu nehotărâți, indeciși.

În calitate de Părinte și Păstor, le mulțumesc, din adânc de inimă, celor care au făcut jertfa de a merge la vot și de a mărturisi valorile fundamentale ale credinței noastre și mă rog cu osârdie și nădejde pentru luminarea celor care acum, din diferite pricini, nu au răspuns chemării Bisericii Mame.

Totodată, îi binecuvântez și îi îmbrățișez fierbinte pe cei de acasă, din România, care au avut curajul și râvna de a mărturisi firescul și puritatea vieții!

Nu ne temem, nu deznădăjduim, nu abdicăm de la valorile Evangheliei lui Hristos! „Cu noi este Dumnezeu, înțelegeți neamuri și vă plecați!”

Al Vostru Părinte, Frate și Prieten

+ Episcopul Macarie al Episcopiei Europei de Nord

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.