Rescript 5

Intruziune. Proces de pătrundere și solidificare a magmei în crăpăturile scoarței terestre (de-a lungul suprafețelor cu rezistență slabă). Așa penetrează greșeala. Și se solidifică. Prin crăpături și fisuri.

Imunoglubolină. Cel mai căutat cuvânt pe net săptămâna aceasta. Mai mult decât imunoglobulina, ne lipsește adevărul.

Proloage. Azi, despre o femeie care și-a înjunghiat cei doi copii. Unul avea nouă ani, celălalt cinci. Era văduvă și un soldat care o iubea nu vroia să se căsătorească cu o femeie care avea deja copii. Înspăimântător. Probabil, proloagele se citeau în trapeză la ora cinci.

Contemporaneitate. Întotdeauna vii cu El. Pietre vii, edificiu spiritual. Nemâhnire și stăruință. El călătorește împreună cu noi.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzTeofil-de-Iberia-1080x675

Muzeul iluziilor. Revine azi la Dacia. Lume multă, de toate vârstele. Păcat că era la ceas de vecernie. Nu e nici o iluzie. Am cataractă, de aceea nu Îl văd. Cataracta păcatelor mele.

Trezire. Un cardinal ceh explică că nu e totuna a trezi curiozitatea cu a trezi interesul. Curiosul este superficial, renunță extrem de repede, se plictisește. Interesatul se preocupă, se îndrăgostește, se angajează, se dedică.

Nefericire. Pentru prea îndestulați. Pentru super tari. Pentru neîndurători. Pentru mega îngâmfați.zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzjffr

Denumire. De ce numim planeta noastră Pământ? Mai degrabă, Ocean. Un ocean de bunătate.

hhmgjm
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Editorialist Lumea Credintei. Autor al volumului "Catehismul invierii. Un pelerinaj spre lumina" (Editura Lumea credintei, Bucuresti, 2016). Colaborator la reviste si ziare: "Lumea credintei", "Ariesul de Turda", "Adevarul de Cluj", "Scutul patriei".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.